۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، افسانه شعباننژاد، شاعر مطرح کودک و نوجوان، مهمان ششمین نشست استیج نمایشگاه بینالمللی کتاب بود.
افسانهنژاد در شهداد استان کرمان به دنیا آمده است و کودکی و نوجوانیاش را در خانوادهای فرهنگی و در میان انبوه دیوانهای شاعران گذرانده است. هنوز صدای پدر و مادرش را به یادگار در ذهنش دارد که برایش از شعرهای سعدی و حافظ و مولوی میخواندند.
۹ ساله بود که اولین شعرش را سرود؛ شعری که احساس و عاطفهی یک دختر کودک را در خود داشت و مورد تحسین و شگفتی اعضای خانواده، دوستان و معلمهایش قرار گرفت.
از این شاعر پیشکسوت و صاحبسبک تا امروز بیش از ۶۰۰ کتاب شعر و قصه برای کودکان و نوجوانان به چاپ رسیده است.
او دربارهی ورود به دنیای شعر و ادبیات کودک، تاثیر و توصیهی مصطفی رحماندوست را بسیار مهم میداند. وقتی شعرهایش را از کرمان برای استاد رحماندوست فرستاد، از ایشان شنید که حال و هوای کودکی در شعرهایش موج میزند. سپس به توصیهی ایشان سرودن برای کودکان و نوجوانان را آغاز کرد و خیلی زود به یکی از چهرههای جریانساز و قابل احترام در شعر کودک و نوجوان تبدیل شد.
شعباننژاد که برای آثارش جوایز ادبی متعددی در سطح ملی دریافت کرده است، معتقد است، زیباترین و مهمتربن جایزه را از دست و کلام مخاطبان آثارش دریافت کرده است. مخاطبانی که در بزرگسالی هم، وقتی او را میبینند، از خاطرهی زیستن با شعرهایش در روزهای کودکیشان به نیکی یاد میکنند.
این شاعر و نویسندهی کودک و نوجوان، در دانشگاه و در نوشتن پایاننامهی دوره کارشناسی ارشد، شعر کودک را به عنوان موضوع انتخاب کرد و با تلفیق شعر و بازی و نمایش، مجموعهی درخشانی به همین نام برای کودکان به چاپ رساند.
شعباننژاد تاثیر پدر و مادر را در کتابخوانشدن بچهها بسیار ضروری برشمرد و ببان کرد: تا وقتی بزرگترها در خانه کتاب به دست نگیرند و نخوانند، بچهها با کتاب انس نخواهند گرفت.