نقش مغفول سرویراستار در کتاب کودک ایران

0

پنج‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴، دومین نشست تخصصی انجمن نویسندگان در سالن سرای گفت‌وگوی نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار شد.

این نشست با عنوان “نقش مغفول سرویراستار در کتاب کودک ایران” با سخنرانی حمیدرضا شاه‌آبادی و محبت‌الله همتی، به دبیری کارشناس برنامه، افسون امینی برگزار شد.

تعریف دقیق از موقعیت سرویراستار در چرخهٔ نشر، پرسش محوری این نشست بود.
در این نشست، ابتدا افسون امینی با اشاره به اهمیت سرویراستاری و فهم نادرست رایج در ایران از آن، این پرسش را مطرح کرد که سرویراستاری چیست و سرویراستار کیست و تفاوت ویراستار با آن کجاست. همتی با ترسیم جایگاه سرویراستار در نشر، گفت: این کلمه معادل موقعیتی در نشر ایران است که به آن مدیر تولید یا دبیر مجموعه گفته می‌شود. سرویراستار به معنی تعیین‌کنندهٔ خط مشی محتوایی و فرمی یک نشر است و نشر بدون حضور سرویراستار، نمی‌تواند محصول درستی ارائه دهد.
شاه‌آبادی با اشاره به ساختار سنتی برخی نشرها که حتی به صورت خانوادگی نقش‌ها در آن تقسیم‌ شده است، اشاره کرد: اگر نشری نقشه و طراحی محتوایی داشته باشد، در این صورت حضور سرویراستار برای طراحی راه محتوایی ضروری است.
او با اشاره به تجربه‌ای که در ساخت یک ساختار محتوایی در نشر داشت، گفت: تقسیم وظایف در نشر باید بر اساس مهارت باشد و نقش سرویراستار متعلق به کسی است که بر تمام ابعاد نشر از جمله محتوا، بخش هنری، بازاریابی و…مسلط باشد. بدون حضور سرویراستار، آثار یک نشر دچار پراکندگی چه به لحاظ فرم‌ و چه به لحاظ محتوا خواهد شد.

به اشتراک بگذارید

یک دیدگاه بنویسید