۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، داود امیریان، نویسندهی طنزپرداز کودک و نوجوان، مهمان دهمین نشست استیج نمایشگاه بینالمللی کتاب بود.
داود امیریان داستاننویس کتابهای کودک و نوجوان در عصر ۲۷ اردیبهشت، آخرین مهمان سلسله نشستهای دیدار با پدیدآورندگان ادبیات کودک و نوحوان بود.
امیریان در کودکی علاقهی زیادی به خواندن و نوشتن داشت، اما حضور او در مدرسه مصادف شد با اوج روزهای تظاهرات مردمی در ماههای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی که منجر به تعطیلی مدارس شد. امیریان با همان سواد ابتدایی که هنوز به طور کامل حروف الفبا را یاد نگرفته بود، اعلامیهها و شعارهای انقلابی را روی دیوارها میخواند. او عاشق کتابخواندن بود و از هر جایی که ممکن بود، کتاب تهیه میکرد؛ از مدرسه، کتابخانه، مسجد و…… اگرچه کتابهایی که میخواند به نظرش مناسب سن و سال او نبود، ولی او با اشتیاق میخواند؛ تا اینکه با مجلهی کیهان بچهها آشنا شد و نیز قصههای مجید را هر هفته ظهر جمعه از رادیو میشنید که هر دو با دنیای کودکی و نوجوانی او همخوانی داشت. این پشتکار و استمرار در کتابخوانی آنقدر ادامه یافت که بعدها خودش دست به قلم شد و شروع کرد به خلق ادبیات در شاخهی داستان.
امیریان در مورد وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت، قبل از انقلاب، اگرچه نویسندگان خوبی فعالیت میکردند، اما مقولهای به نام ادبیات کودک و نوجوان فراگیر و قابل اعتنا نبود. بعد از انقلاب این مقوله به شکل چشمگیری گسترش یافت و ناشران، سرمایهگذاران و مؤلفان بسیار زیادی پا به عرصهی نوشتن و تولید کتاب برای کودکان و نوجوانان گذاشتند و این پیشرفت خوبی به شمار میرود.
این نویسندهی باسابقه که یکی از طنزنویسان حرفهای در حوزهی داستان نوجوان است، معتقد است که ذات انسان شادی و خنده است و بهویژه در دنیای کودکی و نوجوانی، خنده پربسامدترین حالت زندگی بچههاست؛ بنابراین طنز لازمهی زیست بچههاست و خوب است که در تولید ادبیات و داستان به این مهم توجه شود.
امیریان که این روزها منتظر چاپ اثری طنز با محوریت زندگی و زمانهی پیامبر اسلام است، دربارهی داستان این کتاب گفت: این داستان در مورد یک فرد بداخلاق است که در همسایگی پیامبر زندگی میکند و …..
او همچنین اظهار داشت، طنز و خنده در جدیترین و حتی در غمناکترین لحظههای زندگی انسانها وجود دارد و میتواند دستمایه و سوژهی نوشتن داستان قرار بگیرد.
امیریان در پایان صحبتهایش خانوادهها را به خرید کتاب تشویق کرد و گفت: اگرچه قیمت کتاب گران شده است، اما همچنان در مقایسه با خیلی از چیزها مثلاً در مقایسه با فستفود و غذاهای رستورانها، کتاب بسیار ارزانتر است و البته مفیدتر و ماندگارتر.